The 'Black and Blue' LR3 build

I’ll try it, but that line has been in everything I’ve run since I started using carveco, including all the stuff I’ve shared here .

Quick fix if so.

I’ll let you know.

1 Like

What happens if I just delete that section? I presume it’ll have no effect and will use the feedrate specified in the later gcode?

1 Like

The first two lines need to be fixed. Paste that section of code here and I will edit it.

1 Like

thanks Ryan

in the post processor:

; Program moves
;
RAPID_RATE_MOVE = “G0 [X] F2400 [Y] F2400 [Z] 480”
FIRST_FEED_RATE_MOVE = “G1 [X] [Y] [Z] [F]”
FEED_RATE_MOVE = “G1 [X] [Y] [Z]”

From the Gcode file thats been giving me trouble:

Filename: 131circleDuct18.gcode
; Comment: Profile
; Description: 3.180 mm dia. slot drill
; ToolpathName: Compression 1/8"D 1/8"Shank
; Home Position:
; X:X0.000 Y:Y0.000 z:Z20.000
; Safe Z: 5.000
; Relief Limits :MinXYZ: -82.500,-82.500,0.000
; MaxXYZ: 82.500,82.500,0.000
;----------;
;
;
; Millimeter Units
G21
; Set Position
G92 X0 Y0 Z5
; Absolute Positioning
G90
; Set Fan Speed
M106 S15000
G0 Z20.000
G0 X0.000 Y0.000
;----------;
;
;
G0 X-63.760 F2400 Y0.000 F2400 Z5.000 480
G1 Z-2.275 F420.000
G1 X-63.758 Y-0.495 F1200.000
G1 X-63.753 Y-0.991
G1 X-63.744 Y-1.486
G1 X-63.730 Y-1.982
G1 X-63.714 Y-2.478
G1 X-63.693 Y-2.974
G1 X-63.668 Y-3.470

1 Like

This would be awesome,

RAPID_RATE_MOVE = “G0 [X [Y] [Z] [F]”
FIRST_FEED_RATE_MOVE = “G1 [X] [Y] [Z] [F]”
FEED_RATE_MOVE = “G1 [X] [Y] [Z] [F]”

If that doesn’t work use this one.

RAPID_RATE_MOVE = “G0 [X [Y] [Z] F2400”
FIRST_FEED_RATE_MOVE = “G1 [X] [Y] [Z] [F]”
FEED_RATE_MOVE = “G1 [X] [Y] [Z] [F]”

Edited-

; Millimeter Units
G21
; Set Position
G92 X0 Y0 Z5
; Absolute Positioning
G90
; Set Fan Speed
M106 S15000
G0 Z20.000 F480
G0 X0.000 Y0.000 F1200
;----------;
;
;
G0 X-63.760 Y0.000 Z5.000 F480
G1 Z-2.275 F420.000
G1 X-63.758 Y-0.495 F1200.000
G1 X-63.753 Y-0.991
G1 X-63.744 Y-1.486
G1 X-63.730 Y-1.982
G1 X-63.714 Y-2.478
G1 X-63.693 Y-2.974
G1 X-63.668 Y-3.470

2 Likes

Thanks Ryan

I don’t know why that worked, but it did. I was able to run the 140kb file after replacing that section with your edit.

Appreciate it!

1 Like

He is a genius and a all-round great guy :boy:

2 Likes

Agreed, 100%

1 Like

You should share that Post Processor with the creator so they can fix it for everyone.

Nah, that is the extent of my programming abilities.

2 Likes

Good thinking. I’ll do that.

1 Like

Was cutting circles for this project/ expanding, cleaning up my 5” duct dust collection. Doubles as a finishing shelf (which I’m going to CNC a rack for)



7 Likes

Found another oddity. It does not like files with spaces in the name…

1 Like

That explains another thing that been bugging me

Also- been having a little trouble updating the PP with the code you supplied. Been able to make it get rid of the floating ‘480’ values,

But if I add either of these, I get an error in carveco and I can’t use the PP.

Been trying to compare some of the other PP in the folder to see how others handle
This section, but even outright copying a few was unsuccessful.

I haven’t been able to spend any time on it today- honey-do list was at max. Knocked a few of those projects off and hope to get back
To the LR work tomorrow

1 Like

Crap I made a mistake.

This would be awesome,

RAPID_RATE_MOVE = “G0 [X] [Y] [Z] [F]”
FIRST_FEED_RATE_MOVE = “G1 [X] [Y] [Z] [F]”
FEED_RATE_MOVE = “G1 [X] [Y] [Z] [F]”

If that doesn’t work use this one.

RAPID_RATE_MOVE = “G0 [X] [Y] [Z] F2400”
FIRST_FEED_RATE_MOVE = “G1 [X] [Y] [Z] [F]”
FEED_RATE_MOVE = “G1 [X] [Y] [Z] [F]”

The X in the rapid move was missing a bracket “]”

Sorry, those are fixed

1 Like

Nah, I caught those already. My first move.

I still get the error. It’s definitely in that line, because the error even shows that line with an incorrect syntax tag.

I’ll try to get on it after I get kids in bed and send a screenshot.

1 Like

Got a few minutes to finish up part of the magnetic dust collection hose collars, used for switching between main tools (vertical drop) and the CNC/ Outfeed sanding collection (horizontal)

Also shown is the temp 5”-4”- 2.5” reducer (I somehow lost my bought piece), so I’m currently printing a @DougJoseph 4” to 2.5” reducer





I had planned - and partly made- a blast gate box but I was having issues getting threaded inserts for the Perspex cover to hold on the (really crappy) HD plywood. And I was getting bored having the project stalled out. So I’ll keep those blast gates for the drill press and band saw ports instead.

1 Like

Cool! Thank you for the update!

8 hours, 20 minutes, 81.6% done

1 Like

Laser testing today

Small power ramp test set at 28mm/s for Easter scanning

My 10w neje is a bit too powerful to get good greys, as expected, and my mount is too flexible to allow higher speeds.
Even at 28mm there was too much oscillation for it to be useable.

Printing a shorter mount as we speak, am I’m going to rigidificate it a bit after printing with some bracing. Outside of my skill zone for remixing so I’ll go old school

Uuggh. A little dissapointed. About to try an actual vector image at a couple speeds. We’ll see



And a quicker run at 50mm/s and 50% starting power showed improvement in the oscillations, but introduced the known limits with Raster >28mm on the skr pro board